over ons

ATELIER PERIGNEM – Ruimte voor creatie.

Het atelier Perignem bestaat uit een werkatelier van de kunstenaars Elisabeth Vandeweghe (keramiek) en Anneleen De Causmaecker (mixed media). Daarnaast is er een grote, lege ruimte, die gebruikt kan worden voor creatie. In de liefst zo ruim mogelijke zin van het woord. Concerten, try-outs, voorstellingen, tentoonstellingen, assemblages. Iedereen is welkom om te creëren, of om van de creaties te genieten.

 

ELISABETH VANDEWEGHE – Bezieler, kunstenaar, keramisch expert.

Geboren en getogen in het atelier Perignem, maakte ze de hele geschiedenis van dichtbij mee: van eerste steen tot herbouwde eerste steen. Ze weet alles van keramiek, kent de unieke oude glazuren door en door en is steeds benieuwd naar iets nieuws. Haar keramische creaties zijn wijd en zijd verspreid. Bovendien heeft ze een neus voor natuur, voor het verschil tussen de paardenbloemstreepzaad en het oranje havikskruid moet je bij haar zijn.

ANNELEEN DE CAUSMAECKER – Bezieler, kunstenaar, manusje van alles.

Aangetrouwd genieter van het atelier Perignem. Trekt lijnen doorheen ruimtes en vijst planken stevig vast. Kent van alles een beetje, en weet vooral ook hoe zwaar de oude glazuren zijn. Toonde onder meer werk in Tokyo, Tilburg, Berlijn, Kemzeke en Gent. Daarnaast speelt ze graag met knikkers.

ANNELIES VAN PARYS –  Bezieler, kunstenaar, componist.

Dochter van Elisabeth Vandeweghe. Speelde verstoppertje in de oude ateliers en kalkte mee de muren na het herbouwen. Is bovenal een befaamd componist, berucht in binnen- en buitenland. Heeft het eindwoord over de muzikale noten die af en toe weerklinken in het atelier.

leegte

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

ruimte voor creatie